fakulti kehidupan rudy

Powered by


Encek Kelendat
<< September 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


Linkies



[teractive]


[geng jurnal]


[ my pics ]


[jidousha]

The Hall Of Anis


us

my nurse

cute eh?

my substitute haha

miss you

love you



If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Tuesday, August 05, 2014
menghidupkan semula fakulti kehidupan.

perghh lama gile tak bukak mende alah ni,base on last post 2008 so approximately 4 years.banner atas yang addin buat dah hilang.links banyak dah hilang.awek kat gamba sebelah kiri tu dah lame jadik wife aku.siap dah ada doter ngan die lagi.banyak nak kena repair kat blog ni.banyak jugak nak kena tules sebab life aku dah banyak berubah.hope besok aku akan terus blogging.

:: Posted at 09:40 pm by kurekuresakti Make a comment ::

Sunday, May 25, 2008
aku yang tensyen

tajuk yang menerangkan segala gala nye, lately a lot of problem came into my life. yang menyakitkan hati, everything datang 1 by 1, without satu pon dapat aku solvekan.
maybe salah aku gak, degil sangat nak buat business ni. and aku yakin mama akan ulang ayat keramat die "tu la,mama dah suruh jadi engineer,taknak".hmm sabar je lah,maybe this is one of the perk of business.



:: Posted at 05:40 pm by kurekuresakti Comments (5) ::

Saturday, April 28, 2007
aku dah balek......lame dah pon

rasenye genap 100 tahun aku tak blogging (mengikot tahun planet supemen,ntah lupe lak name planet die).macam macam alasan boleh aku paparkan kat dalam posting ni,termasoklah gempa bumi kat indonesia dan juge pilihanraya kat nigeria,tapi sebab aku malas,aku tak tules aa pape haha.

aku rase lah,aku membebel ni sure tade sape bace pon,sure ramai dah abaikan blog aku ni,takpe aa,aku tules saje saje je,luahkan perasaan aku tentang kehidupan aku since aku balek mesia sebulan lepas.

business aku dah start,tapi sangat lah slow,maybe sebab aku kurekure atau pon hanye sebab belom rezeki aku,tapi takpe la,gara2 aku sendri nak jadik usahawan melayu,tambah2 plak aku degil takleh dengar arahan orang,so nak tak nak, kene aa aku kije sendri.

since balek ramai gak reaction orang pasal action aku,blaja as engineer,balek buat cake.ramai gile tak setuju,siap ade yang tuduh aku balek tak bawak balek degree,kenkononnye aku kantoi study aa,hampeh betol,ade je degree aku kat bilek aku tu,tunggu nak frame je.tapi aku tak pedulik laa derang nak kate ape,bukan derang bagi aku duit pon,jpa pon tak biseng aku nak kije sendri ni.

ok aa sampai sini je la,nanti aku sambung lagi malam kang,nak citer pasal encik tahir,sape encik tahir?ntah tunggu je la......(kate aku pada diri sendri sebab aku sure tade sape bace mende ni hahaha)


:: Posted at 05:46 pm by kurekuresakti Comments (14) ::

Next Page
My Life







Hmm here goes nothing


muhammad badruddin shah bin bahari, thats the name that have been given to me since birth, name tu la yang tertulis kat aku punye surat branak, ic, and bla bla bla. but you guys can call me shah, rudy or even judak.

aku dilaherkan kat kl, on 1st april 1982, two years after that my family pindah ke bintulu sarawak, sebab my dad works there in abf (asean bintulu fertilizer). kat sane lah aku masok kindergarten and went trough my first 3 years of early education in sekolah rendah kerajaan tanjong kidurong. after that my dad got transfered back to kl, where we lived at taman cempaka in ampang. there, aku skolah darjah 4 and 5 in sekolah rendah kebangsaan taman nirwana. tak sempat nak knal lebih ramai kawan kat sane, my dad kene transfer ke melake and i finished my primary school years there at sekolah kebangsaan tangga batu, a bit far from our house there that is at taman bukit rambai.

habes je skolah rendah, i got offered to enter sekolah alam shah in cheras and i studied there for 5 whole years. in between those 5 years family aku pindah 2 kali,once when im in form 3 because my dad was transfered back to kl and in form 5 when he was transfered to paka, terengganu, the place where my family is still living now. after finishing my school years, aku dapat offer untuk masok matriks sebelom result spm kluar, dekat kolej kuniawan but i left the place after i got my results and did my preparation years in um for two year to go to japan. now, i am studying in yamagata university in japan and i still have another 2 and a half years to finish it.




Encek Tegbod

Hall of Blogs

dah jumpe

[ nd ]
[ suen ]
[ aunty irene ]
[ mely ]
[ cik nana ]
[ kak tipah ]
[ wira ]
[ kak yan ]
[ op ]
[ mat jan ]
[ e1 ]
[ basri ]
[ kak susan ]
[ ep ]
[ mak andeh ]
[ wakdin ]
[ kak tatty ]
[ kak pnut ]
[ super diman ]
[ kak yong ]
[ kak lin ]
[ munie ]
[ ayob ]
[ yatz ]


nak jumpe

[ azell ]
[ aiza ]
[ abrar ]
[ kak amyz ]
[ kak nis ]
[ kak nina ]
[ buku nota ]
[ kak lady ]
[ kak ros ]
[ masy ]
[ cuya ]
[ kingbinjai ]
[ alsa ]
[ kak juita ]
[ gtb jogja ]
[ shsuya ]
[ amanitium ]
[ jowopinter ]
[ kakakdegil ]
[ jamri ]
[ ted ]
[ teek ]
[ tiara ]
[ anne ]
[ book ]
[ leli ]
[ ron97 ]
[ kak ungku ]
[ anis delaila ]
[ yazi ]
[ k4sih ]
[ kelambu ]
[ kak syikin ]
[ orochi ]
[ kak kasih ]


Counters