Powered by


Encek Kelendat
<< April 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


Linkies



[teractive]


[geng jurnal]


[ my pics ]


[jidousha]

The Hall Of Anis


us

my nurse

cute eh?

my substitute haha

miss you

love you



If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Saturday, April 28, 2007
aku dah balek......lame dah pon

rasenye genap 100 tahun aku tak blogging (mengikot tahun planet supemen,ntah lupe lak name planet die).macam macam alasan boleh aku paparkan kat dalam posting ni,termasoklah gempa bumi kat indonesia dan juge pilihanraya kat nigeria,tapi sebab aku malas,aku tak tules aa pape haha.

aku rase lah,aku membebel ni sure tade sape bace pon,sure ramai dah abaikan blog aku ni,takpe aa,aku tules saje saje je,luahkan perasaan aku tentang kehidupan aku since aku balek mesia sebulan lepas.

business aku dah start,tapi sangat lah slow,maybe sebab aku kurekure atau pon hanye sebab belom rezeki aku,tapi takpe la,gara2 aku sendri nak jadik usahawan melayu,tambah2 plak aku degil takleh dengar arahan orang,so nak tak nak, kene aa aku kije sendri.

since balek ramai gak reaction orang pasal action aku,blaja as engineer,balek buat cake.ramai gile tak setuju,siap ade yang tuduh aku balek tak bawak balek degree,kenkononnye aku kantoi study aa,hampeh betol,ade je degree aku kat bilek aku tu,tunggu nak frame je.tapi aku tak pedulik laa derang nak kate ape,bukan derang bagi aku duit pon,jpa pon tak biseng aku nak kije sendri ni.

ok aa sampai sini je la,nanti aku sambung lagi malam kang,nak citer pasal encik tahir,sape encik tahir?ntah tunggu je la......(kate aku pada diri sendri sebab aku sure tade sape bace mende ni hahaha)


:: Posted at 05:46 pm by kurekuresakti

iEn
October 6, 2007   12:26 AM PDT
 
slmt hari raye weh haha
aliff
August 10, 2007   11:52 PM PDT
 
ohh!lama dah ko balik ye rudy! mana doknye kedai kek ko ni?
iEn
August 4, 2007   10:41 AM PDT
 
ooii lame tak update entry nampak?? wkikik
ted
July 11, 2007   06:30 PM PDT
 
ceit, ko tak gitau ko business kek ek?dahla jiran.hehe.wes, sebelum raya ni aku mahu tempah kek lapis sarawak leh tak?


n aku nak tempah ngan ko piza ni.next week aku balik paka, kawan aku nikah.aku datang amik rumah ko ek?mak aku nak makan sangat, sedap katanya.

ni phone aku, 0179725650.
ayobkelubi
June 12, 2007   04:11 PM PDT
 

oiiit, bila ko balik?. aku baru nak order minyak wangi lagi kat ko. ha ha ha. ko bukak kedai kek? ok apa? alaaaa yg ada degree computer jadi tauke buah pisang tu apa kes?. hidup jek dia. umah 2 tingkat, keter 4 pintu lagi. ok jek?. peduli kata org. eh, btw, kek mano kedai kek ko?. leh ah aku dtg membeli dan melawat. ok?
azell
June 8, 2007   12:31 PM PDT
 
hello rudy!! welcome back! bestnye wat keje sendiri.. buat kek lak tu.. best!!! iklan kan la business tu kat sini.. sure ramai customer..
Anne
May 24, 2007   11:56 AM PDT
 
welkam bek!!!
Tiara
May 10, 2007   04:18 PM PDT
 
ko wat kek apa weii??
sitilina
May 7, 2007   08:22 PM PDT
 
macamana nk post dlm tagboard tu. huhuh. xjmpe butang nk submit. huuhuhu
Masy
May 3, 2007   05:17 PM PDT
 
nak kek!!~
zilz
May 2, 2007   01:20 PM PDT
 
ermmm sy ngajar di politeknik
zilz
May 1, 2007   04:16 PM PDT
 
ermm.. sedapnya kalau cheese cake...
kingbinjai
May 1, 2007   01:04 AM PDT
 
woi! lama gila aku tunggu!
kak ros
April 30, 2007   03:55 PM PDT
 
Rudy,akak suka kek...Hari Jumaat ni pun nak kena beli kek utk orang nya birthday..

Sapa En Tahir? ingat tak ada orang baca ke????bukan ke akak ni orang?
::

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry
My Life







Hmm here goes nothing


muhammad badruddin shah bin bahari, thats the name that have been given to me since birth, name tu la yang tertulis kat aku punye surat branak, ic, and bla bla bla. but you guys can call me shah, rudy or even judak.

aku dilaherkan kat kl, on 1st april 1982, two years after that my family pindah ke bintulu sarawak, sebab my dad works there in abf (asean bintulu fertilizer). kat sane lah aku masok kindergarten and went trough my first 3 years of early education in sekolah rendah kerajaan tanjong kidurong. after that my dad got transfered back to kl, where we lived at taman cempaka in ampang. there, aku skolah darjah 4 and 5 in sekolah rendah kebangsaan taman nirwana. tak sempat nak knal lebih ramai kawan kat sane, my dad kene transfer ke melake and i finished my primary school years there at sekolah kebangsaan tangga batu, a bit far from our house there that is at taman bukit rambai.

habes je skolah rendah, i got offered to enter sekolah alam shah in cheras and i studied there for 5 whole years. in between those 5 years family aku pindah 2 kali,once when im in form 3 because my dad was transfered back to kl and in form 5 when he was transfered to paka, terengganu, the place where my family is still living now. after finishing my school years, aku dapat offer untuk masok matriks sebelom result spm kluar, dekat kolej kuniawan but i left the place after i got my results and did my preparation years in um for two year to go to japan. now, i am studying in yamagata university in japan and i still have another 2 and a half years to finish it.




Encek Tegbod

Hall of Blogs

dah jumpe

[ nd ]
[ suen ]
[ aunty irene ]
[ mely ]
[ cik nana ]
[ kak tipah ]
[ wira ]
[ kak yan ]
[ op ]
[ mat jan ]
[ e1 ]
[ basri ]
[ kak susan ]
[ ep ]
[ mak andeh ]
[ wakdin ]
[ kak tatty ]
[ kak pnut ]
[ super diman ]
[ kak yong ]
[ kak lin ]
[ munie ]
[ ayob ]
[ yatz ]


nak jumpe

[ azell ]
[ aiza ]
[ abrar ]
[ kak amyz ]
[ kak nis ]
[ kak nina ]
[ buku nota ]
[ kak lady ]
[ kak ros ]
[ masy ]
[ cuya ]
[ kingbinjai ]
[ alsa ]
[ kak juita ]
[ gtb jogja ]
[ shsuya ]
[ amanitium ]
[ jowopinter ]
[ kakakdegil ]
[ jamri ]
[ ted ]
[ teek ]
[ tiara ]
[ anne ]
[ book ]
[ leli ]
[ ron97 ]
[ kak ungku ]
[ anis delaila ]
[ yazi ]
[ k4sih ]
[ kelambu ]
[ kak syikin ]
[ orochi ]
[ kak kasih ]


Counters